Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 1 ώρα
Υλικά:
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 1 ώρα
Υλικά:
- 1 μέτριο κουνουπίδι (τα μπουκετάκια μόνο, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια)
- 1 μκρό μπρόκολο (τα μπουκετάκια μόνο, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια)
- 1/2 κούπα τσαγιού κρεμμυδάκια τουρσί ξεπλυμένα
- 3 καρότα τριμμένα (κατά προτίμηση βιολογικά)
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή άλλο υγρό γλυκαντικό
- 1/3 κ.γ. κύμινο σε σκόνη (αν δεν μας αρέσει το κύμινο, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε ξερό, κόλιανδρο, δυόσμο ή ρίγανη, το καθένα με διαφορερικά αποτελέσματα)
- αλάτι
- Μπορούμε να αφήσουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο ωμά ή να τα βράσουμε, ιδανικά για 5 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα καρότα.
- Ανακατεύουμε απαλά.
Σάλτσα:
- Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σιρόπι, το αλάτι και το μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
- Κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Τη σερβίρουμε δροσερή.
Συνοδεύουμε με:
Ψωμί και ένα κομμάτι φυτικό τυρί.
Με ρύζι πιλάφι.
Ψωμί και ένα κομμάτι φυτικό τυρί.
Με ρύζι πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.