Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότο (Raw)

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 1 ώρα
Υλικά:
  • 1 μέτριο κουνουπίδι (τα μπουκετάκια μόνο, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1 μκρό μπρόκολο (τα μπουκετάκια μόνο, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1/2 κούπα τσαγιού κρεμμυδάκια τουρσί ξεπλυμένα
  • 3 καρότα τριμμένα (κατά προτίμηση βιολογικά)
Για τη σάλτσα:
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή άλλο υγρό γλυκαντικό
  • 1/3 κ.γ. κύμινο σε σκόνη (αν δεν μας αρέσει το κύμινο, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε ξερό, κόλιανδρο, δυόσμο ή ρίγανη, το καθένα με διαφορερικά αποτελέσματα)
  • αλάτι
Διαδικασία
  1. Μπορούμε να αφήσουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο ωμά ή να τα βράσουμε, ιδανικά για 5 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα καρότα. 
  3. Ανακατεύουμε απαλά.
Σάλτσα:
  1. Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σιρόπι, το αλάτι και το μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. 
  2. Κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα. 
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Τη σερβίρουμε δροσερή.
Συνοδεύουμε με:
Ψωμί και ένα κομμάτι φυτικό τυρί.
Με ρύζι πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.