Υλικά:
- 1/2 κούπα ή 120 ml φυστικοβούτυρο
- 3 κούπες φιλτραρισμένο νερό
- 4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (ή 60-100 γρ. σταφίδες) εμποτισμένοι σε ζεστό νερό για περίπου 30 λεπτά ή 1 κ.σ. στέβια ή άλλο γλυκαντικό της προτίμησης σας.
- 1 πρέζα ορυκτό αλάτι
Παρασκεύη:
Συμβουλές:
- Το πόσο λευκό ή όχι θα είναι το γάλα εξαρτάται απο το πόσο σκούρο ή λευκό είναι το φυστικοβούτυρο.
- Εαν το προτιμάτε πιο αραιό προσθέστε 1/2 - 1 κούπα νερό, εαν το προτιμάτε πιο παχύρευστο αφαιρέστε.
~ Λαόνικος Τσάγκος
- Μουλιάστε για περίπου 1 ώρα τους χουρμάδες ή τις σταφίδες και στραγγίξτε τις.
- Πολτοποιήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ για 2 λεπτά.
- Στραγγίξτε και εμφιαλώστε σε γυάλινη φιάλη κατα προτίμηση.
Συμβουλές:
- Το πόσο λευκό ή όχι θα είναι το γάλα εξαρτάται απο το πόσο σκούρο ή λευκό είναι το φυστικοβούτυρο.
- Εαν το προτιμάτε πιο αραιό προσθέστε 1/2 - 1 κούπα νερό, εαν το προτιμάτε πιο παχύρευστο αφαιρέστε.
~ Λαόνικος Τσάγκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.