Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Ρολό απο φακές

  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς (κάσιους, καρύδια, αμύγδαλα, κλπ.)
  • 1 κουταλιά φρέσκο χυμό από λεμόνι
  • 1 κουταλιά ταμάρι ή σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι ψίχα από ψωμί ή τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  1. Μαγειρεύουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά). 
  2. Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. 
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας στο μπολ με τις φακές και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα, που μπορεί ωστόσο να “χυθεί”. Αν το μείγμα μας είναι πολύ υδαρές, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού.
  6. Χύνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30’.
  7.  Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει για τουλάχιστον 15’ μέσα στο ταψί πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.