Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μηλοκέϊκ (Κέϊκ με μήλα)

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φαρίνα (500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 2 μεγάλα μήλα ή 4 μικρά κομμένα σε μικρά κομματάκια ή μικρές φέτες
  • 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα ή αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. σκόνη πιπερόριζας (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. πολέντα για πασπάλισμα της επιφάνειας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα. 
  3. Ρίχνουμε τα μήλα, την κανέλλα, τα καρύδια, και το κονιάκ, και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα κέϊκ και ρίχνουμε το μίγμα.
  5. Ψήνουμε στους 180-200 * για 40-45' περίπου, δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, μπήζοντας ένα μαχαίρι στο κέϊκ, αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο!
Συμβουλή:
Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε το κέϊκ χωρίς να διαλυθεί ή να κολλήσει, μετά το λάδωμα αλευρώνουμε το σκεύος, και μετα το ψήσιμο το αφήνουμε να κρυώσει καλά!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.