Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γαλλικό τοστ

Υλικά:
  • 1 ½ κούπα φυτικό γάλα (βρώμης ή σόγιας κλπ)
  • 4 κ.σ. ρεβυθάλευρο
  • 2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
  • ½ κ.γ. λιναρόσπορος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6-7 φέτες ψωμί για τοστ (προτιμήστε απο αλεύρι ολικής άλεσης)
  • Υλικό επικάλυψης (π.χ. μαρμελάδα, σιρόπι, κανέλα)
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φυτικό γάλα, το ρεβιθάλευρο, το καλαμποκάλευρο, μία πρέζα αλάτι και τον λιναρόσπορο τριμμένο. 
  2. Τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά. 
  3. Ανακατεύουμε συνέχεια και μετά από 1′ αποσύρουμε από τη φωτιά. (Θέλουμε το μείγμα να πήξει και να γίνει χυλός, αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει.)
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να κάψει μαζί με λίγο λάδι.
  5. Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού μία μία, τις βουτάμε στον χυλό κι από τις 2 πλευρές και τις βάζουμε στο τηγάνι. 
  6. Ψήνουμε την κάθε φέτα για 2΄σε κάθε πλευρά.
  7. Σερβίρουμε ζεστά ζεστά με μαρμελάδα, σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι, κανέλα, φρούτα κλπ κλπ κλπ (τρώγονται άνετα και σκέτα). Είναι τέλεια..
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.