Υλικά:
- 1 ½ κούπα φυτικό γάλα (βρώμης ή σόγιας κλπ)
- 4 κ.σ. ρεβυθάλευρο
- 2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
- ½ κ.γ. λιναρόσπορος
- 1 πρέζα αλάτι
- 6-7 φέτες ψωμί για τοστ (προτιμήστε απο αλεύρι ολικής άλεσης)
- Υλικό επικάλυψης (π.χ. μαρμελάδα, σιρόπι, κανέλα)
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φυτικό γάλα, το ρεβιθάλευρο, το καλαμποκάλευρο, μία πρέζα αλάτι και τον λιναρόσπορο τριμμένο.
- Τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια και μετά από 1′ αποσύρουμε από τη φωτιά. (Θέλουμε το μείγμα να πήξει και να γίνει χυλός, αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει.)
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά να κάψει μαζί με λίγο λάδι.
- Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού μία μία, τις βουτάμε στον χυλό κι από τις 2 πλευρές και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Ψήνουμε την κάθε φέτα για 2΄σε κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε ζεστά ζεστά με μαρμελάδα, σιρόπι σφενδάμου, πετιμέζι, κανέλα, φρούτα κλπ κλπ κλπ (τρώγονται άνετα και σκέτα). Είναι τέλεια..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.