Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Τυρί τύπου cheddar

Υλικά:
  • 1-1/2 κούπες νερό
  • 5 κ.σ. νιφάδες αγάρ ή 1 1/2 κ.σ. σκόνη άγαρ
  • 1/2 κούπα ψημένες κόκκινες πιπεριές ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες (πχ φλωρίνης)
  • 1/2 κούπα ωμά κάσιους ή καρύδια Βραζιλίας ή μακαντέμια
  • 1/4 κούπας νιφάδες διατροφικής μαγιάς
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
Παρασκεύη:

  • Λαδώστε ελαφρά ένα πλαστικό δοχείο αποθήκευσης (πχ κομμένο πλαστικό μπουκάλι ή μπωλ) και βάλτε το στην άκρη. 
  • Συνδυάστε το νερό και το άγαρ σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. 
  • Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να διαλυθεί, περίπου 5 έως 10 λεπτά. 
  • Μεταφορετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά. 
  • Κάντε το αρκετά ομοιογενές μέχρι να γίνει εντελώς λείο, ξύνοντας κάτω από τις πλευρές της κανάτας του πλέντερ όταν είναι απαραίτητο. 
  • Χύστε στο έτοιμο δοχείο και ψύξτε το χωρίς να το σκεπάσετε στο ψυγείο. 
  • Όταν κρυώσει εντελώς, σκεπάστε το και παγώστε το αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. 
  • Για να σερβίρετε, αναποδογυρίστε το πλαστικό δοχείο για να βγει το τυρί έξω. 
  • Αποθηκεύστε στο ψυγείο. 
-   Θα κρατήσει 5 με 7 ημέρες.

Παραλλαγές: 


Στη θέση της κόκκινης πιπεριάς, χρησιμοποιήστε:
1/2 κούπα βρασμένα καρότα ψιλοκομμένα, 
2 - 3 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ή 2 κ.σ. πελτέ τομάτας ή κιτρινόριζα ή κρόκο κοζάνης.
 
Για να μοιάσει περισσότερο για τυρί Τσένταρ προσθέστε 2 κ.σ. miso πριν από την ανάμειξη. 

Για τυρί ελιάς μπορείτε να αντικαταστήσετε με σκόνη μουστάρδας και 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon. Μετά την ανάμιξη, ανακατέψτε 3/4 κούπας ψιλοκομμένες μαύρες ελιές σε φέτες ή γεμιστές πράσινες ελιές με κόκκινη πιπεριά.

http://www.ordinaryvegetarian.com/2010/09/fun-with-uncheese-and-vegan-care.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.