- 1-1/2 κούπες νερό
- 5 κ.σ. νιφάδες αγάρ ή 1 1/2 κ.σ. σκόνη άγαρ
- 1/2 κούπα ψημένες κόκκινες πιπεριές ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες (πχ φλωρίνης)
- 1/2 κούπα ωμά κάσιους ή καρύδια Βραζιλίας ή μακαντέμια
- 1/4 κούπας νιφάδες διατροφικής μαγιάς
- 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/4 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- Λαδώστε ελαφρά ένα πλαστικό δοχείο αποθήκευσης (πχ κομμένο πλαστικό μπουκάλι ή μπωλ) και βάλτε το στην άκρη.
- Συνδυάστε το νερό και το άγαρ σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να διαλυθεί, περίπου 5 έως 10 λεπτά.
- Μεταφορετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά.
- Κάντε το αρκετά ομοιογενές μέχρι να γίνει εντελώς λείο, ξύνοντας κάτω από τις πλευρές της κανάτας του πλέντερ όταν είναι απαραίτητο.
- Χύστε στο έτοιμο δοχείο και ψύξτε το χωρίς να το σκεπάσετε στο ψυγείο.
- Όταν κρυώσει εντελώς, σκεπάστε το και παγώστε το αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Για να σερβίρετε, αναποδογυρίστε το πλαστικό δοχείο για να βγει το τυρί έξω.
- Αποθηκεύστε στο ψυγείο.
Παραλλαγές:
2 - 3 κ.γ. γλυκιά πάπρικα ή 2 κ.σ. πελτέ τομάτας ή κιτρινόριζα ή κρόκο κοζάνης.
Για να μοιάσει περισσότερο για τυρί Τσένταρ προσθέστε 2 κ.σ. miso πριν από την ανάμειξη.
Για τυρί ελιάς μπορείτε να αντικαταστήσετε με σκόνη μουστάρδας και 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon. Μετά την ανάμιξη, ανακατέψτε 3/4 κούπας ψιλοκομμένες μαύρες ελιές σε φέτες ή γεμιστές πράσινες ελιές με κόκκινη πιπεριά.
http://www.ordinaryvegetarian.com/2010/09/fun-with-uncheese-and-vegan-care.html
http://www.ordinaryvegetarian.com/2010/09/fun-with-uncheese-and-vegan-care.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.