Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα σουμάδας


Συστατικά:
  • 1 κούπα σουμάδα
  • 8 κούπες νερό
  • 1 1/4 κουπα σιμιγδάλι ψιλό
  • Αμύγδαλα ωμά για διακόσμηση
  • 1/2 κ.γ. άρωμα αμυγδάλου (η λικέρ αμυγδάλου αμαρέτο)
Παρασκεύη:
  1. Σε μια κατσαρόλα διαλύουμε τη σουμάδα στο νερό και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει. Πριν αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το άρωμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. 
  2. Αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι τελείως και τη μοιράζουμε σε μικρά ποτηράκια. 
  3. Διακοσμούμε με ολόκληρα ωμά αμύγδαλα ή αμύγδαλα φιλέ και τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.