Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κατσικίσιο τυρί ανακαρδίου

Peppered Cashew Goat “Cheese”
Υλικά:
  • 3/4 κούπα ωμά ανακάρδια (κάσιους) 
  • 1/4 κούπα λάδι canola (ή ηλιέλαιο που θα βρείτε ευκολότερα στην χώρα μας)
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 
  • 1 1/4 κ.γ. αλάτι 
  • 2 κ.σ. νερό 
  • 1 κ.γ. ψιλοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή:
  1. Τοποθετήστε τα ανακάρδια σε ένα μπωλ, σκεπάστε τα με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν ένα βράδι.
  2. Στραγγίστε το υγρό, ξεπλύνετε τα κάσιους με κρύο νερό και στραγγίστε και πάλι. 
  3. Πολτοποιήστε τα ανακάρδια, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και 2 κ.σ. νερό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για 6 λεπτά, ή μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. [Φροντίστε να το πολτοποιήσετε για 6 λεπτά για μια πιο σταθερή υφή και συνοχή.]
  4. Τοποθετήστε σουρωτήρι επάνω σε ενα μπολ, και ένα τριπλό στρώμα υφάσματος (τουλουπάνι). 
  5. Ρίξτε το μίγμα κάσιους στο τουλπάνι. 
  6. Διπλώστε τις πλευρές του υφάσματος πάνω από το τυρί και πλάστε το σαν μικρό καρβέλι. 
  7. Διπλώστε τα άκρα του υφάσματος και ασφαλίστε το με λαστιχάκια. 
  8. [Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να δώσετε αυτό το οβάλ σχήμα καρβελιού. Ακόμα κι αν είναι πιο στρογγυλο, μια χαρά θα είναι.] 
  9. Βάλτε το στο σουρωτήρι πάνω από το μπολ, και αφήστε το να σταθεί 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. 
  10. Πετάξτε το υγρό που θα στραγγίξει. 
  11. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε μια λαδόκολα σε ένα ταψί. 
  12. Ξετυλίξτε το τυρί, και ξύστε τυχόν κομματάκια κολλημμένα στα τοιχώματα απο το τουλουπάνι, ξανατυλίξτε το και γυρίστε το ανάποδα. 
  13. Τοποθετήστε στο έτοιμο φύλλο ψησίματος και ψήστε 35 λεπτά ή μέχρι το τυρί να κοκκινήσει εξωτερικά, αλλά να εξακολουθεί να είναι μαλακό, γυρίζοντας περιστασιακά. 
  14. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο.
  15. Ξετυλίξτε το τυρί και πασπαλίστε με κόκκους πιπεριού, πατήστε τους για να διατηρούν. [Απλά χρησιμοποιήστε φρέσκο πιπέρι πάνω από το τυρί. Θα μπορούσατε επίσης να το κυλίσετε επάνω σε βότανα ή πάπρικα.]
Απολαύστε το!
http://www.cestlavegan.com/2009/10/peppered-cashew-goat-cheese/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.