Peppered Cashew Goat “Cheese” |
- 3/4 κούπα ωμά ανακάρδια (κάσιους)
- 1/4 κούπα λάδι canola (ή ηλιέλαιο που θα βρείτε ευκολότερα στην χώρα μας)
- 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
- 1 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. ψιλοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
Παρασκευή:
- Τοποθετήστε τα ανακάρδια σε ένα μπωλ, σκεπάστε τα με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν ένα βράδι.
- Στραγγίστε το υγρό, ξεπλύνετε τα κάσιους με κρύο νερό και στραγγίστε και πάλι.
- Πολτοποιήστε τα ανακάρδια, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και 2 κ.σ. νερό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για 6 λεπτά, ή μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. [Φροντίστε να το πολτοποιήσετε για 6 λεπτά για μια πιο σταθερή υφή και συνοχή.]
- Τοποθετήστε σουρωτήρι επάνω σε ενα μπολ, και ένα τριπλό στρώμα υφάσματος (τουλουπάνι).
- Ρίξτε το μίγμα κάσιους στο τουλπάνι.
- Διπλώστε τις πλευρές του υφάσματος πάνω από το τυρί και πλάστε το σαν μικρό καρβέλι.
- Διπλώστε τα άκρα του υφάσματος και ασφαλίστε το με λαστιχάκια.
- [Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να δώσετε αυτό το οβάλ σχήμα καρβελιού. Ακόμα κι αν είναι πιο στρογγυλο, μια χαρά θα είναι.]
- Βάλτε το στο σουρωτήρι πάνω από το μπολ, και αφήστε το να σταθεί 12 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πετάξτε το υγρό που θα στραγγίξει.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε μια λαδόκολα σε ένα ταψί.
- Ξετυλίξτε το τυρί, και ξύστε τυχόν κομματάκια κολλημμένα στα τοιχώματα απο το τουλουπάνι, ξανατυλίξτε το και γυρίστε το ανάποδα.
- Τοποθετήστε στο έτοιμο φύλλο ψησίματος και ψήστε 35 λεπτά ή μέχρι το τυρί να κοκκινήσει εξωτερικά, αλλά να εξακολουθεί να είναι μαλακό, γυρίζοντας περιστασιακά.
- Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο.
- Ξετυλίξτε το τυρί και πασπαλίστε με κόκκους πιπεριού, πατήστε τους για να διατηρούν. [Απλά χρησιμοποιήστε φρέσκο πιπέρι πάνω από το τυρί. Θα μπορούσατε επίσης να το κυλίσετε επάνω σε βότανα ή πάπρικα.]
http://www.cestlavegan.com/2009/10/peppered-cashew-goat-cheese/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.