Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μπάρες σοκολάτας με καραμελωμένο ποπ κορν και φυστικοβούτυρο

Συστατικά
  • 10 κούπες ποπ κορν (περίπου 150γρ. καλαμπόκι)
  • ½ κούπα φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • ¼ κούπα σιρόπι γλυκόζης
  • ¼ κούπα νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κούπα φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι λιώνετε τη μαργαρίνη, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι, το νερό και το αλάτι.
  2. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. 
  3. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στα ποπκορν και ανακατεύετε. 
  4. Αλείβετε με μαργαρίνη ένα ταψί 22*32 και βάζετε το μείγμα πιέζοντας το.
  5. Λιώνετε τη σοκολάτα και το φυστικοβούυρο σε μπεν μαρι. 
  6. Όταν λιώσουν και ανακατευτούν καλά ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα ποπ κορν. 
  7. Βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες. 
  8. Όταν κρυώσει καλά το κόβετε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.