Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μοτσαρέλα με αμύγδαλα, ανακάρδια και αγάρ

Συστατικά:
  • ¼ της κούπας αμύγδαλα
  • νερό για να καλύψει τα αμύγδαλα εως το σύμβολο 1 ½ της κούπας
  • ¼ φλιτζάνι ωμά ανακάρδια (κάσιους)
  • 1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο βρασμένη ή 1 πρέζα σκόνη σκόρδο
  • 1 πρέζα αλάτι της θάλασσας
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού σκόνη άγαρ (Οι νιφάδες θέλουνε διαφορετική αναλογία μην τις αντικαταστήσετε 1/1)
Οδηγίες:
  1. Τοποθετήστε το 1/4 της κούπας αμύγδαλα σε μια κούπα χωρητικότητας 2 κουπων και προσθέστε νερό εως το σημείο 1 ½ του δοχείου μέτρησης της κούπας. 
  2. Αφήστε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 4 ώρες. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το νερό που μουλιάσανε στο μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνει ομαλός πολτός. 
  3. Χύστε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο, που είναι επενδεδυμένα με τουλπάνι ή ένα υγρό απορροφητικό χαρτί. 
  4. Ξεπλύνετε το μπλέντερ σας και βάλτε το γάλα αμυγδάλου που στραγγίξατε στο μπλέντερ σας και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά με το σκόρδο. Πολτοποιήστε μέχρι να γίνει εντελώς λείο το μείγμα. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε αλάτι ή άλλα καρυκεύματα για να ταιριάζει στο γούστο σας.
  5. Προσθέστε τη σκόνη άγαρ και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά(είναι απαραίτητο να περιμένετε για να καθίσει το αγάρ). 
  7. Τώρα θερμάνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να βγάζει φούσκες. 
  8. Τώρα χύστε το μίγμα σε ένα δοχείο έτσι ώστε να μπορεί να ψυχθεί. Καταψύξτε όταν φτάσει κοντά στη θερμοκρασία δωματίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.