Υλικά για το μπισκότο:
Ψήστε το μπισκότο:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς .
- Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί 23*35 εκ. και απλώστε μια λαδόκολλα.
- Με ένα μίξερ κτυπήστε τη μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αεράτο και αφράτο μείγμα.
- Αφαιρέστε τους σπόρους από το καρπό της βανίλιας με ένα μαχαιράκι και προσθέσετε τους στο μείγμα μαζί με το αλάτι.
- Χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν .
- Ρυθμίστε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε το ρύζι και το μείγμα μαργαρίνης-ζάχαρης στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά όχι και τις 2 κούπες μονομιάς, 1/4 της κούπας κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί όλο.Μην το χτυπήσετε παραπάνω απο ότι χρειάζεται, μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι σταματήστε και τοποθετήστε το μείγμα στη λαδόκολλα.
- Απλώστε το ομοιόμορφα και ισιώστε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας τα χέρια σας .
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά .
- Αφήστε το να κρυώσει εκτός φούρνου .
Υλικά για τη καραμέλα:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 1/4 κούπας νερό
- 1/4 κούπας γλυκόζη
- 2 1/2 κούπες γάλα σόγιας
- 115 γρ. μαργαρίνη κομμένη σε κύβους
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι της θάλασσας
Φτιάξτε τη καραμέλα:
- Βάλτε τη ζάχαρη , το νερό , τη γλυκόζη, τη μαργαρίνη και το γάλα σόγιας σε μια ψηλή κατσαρόλα και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
- Μην το βράσετε πολύ, μόνο για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα - μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 120 βαθμούς κελσίου, θα κάνει πολλές μπουρμπουλήθρες.
- Αφαιρέστε το απο τη φωτιά.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Ρίξτε τη καραμέλα επάνω από το μπισκότο .
Υλικά για τη σοκολατένια επικάλυψη:
- 140 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένο σε κομματάκια περίπου 1,5 εκ.
- 2 κ.γ. φυτική μαργαρίνη
- χοντροκομμένα αλατισμένα φιστίκια (προαιρετικά)
Φτιάξτε τη σοκολατένια επικάλυψη:
Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη για 20-30 δευτερόλεπτα στο 50% της ισχύος στο φούρνο μικροκυμάτων σας ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να λιώσει ή χρησιμοποιήστε ένα μπεν μαρί .
Όταν λιώσει και ομογενοποιηθεί τότε ανακατέψτε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να λιώσουν και αυτά .
Όσο είναι ζεστή η σοκολάτα επαλύψτε την επάνω απο την καραμέλα.
Ρίξτε απο επάνω ψιλοκομμένα αλατισμένα φιστίκια (προαιρετικά).
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.
Για να το κόψετε χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι σεφ.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.
Για να το κόψετε χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι σεφ.
- Εαν δεν έχετε ρυζάλευρο μπορείτε να αλέσετε 1/2 κούπα σε ένα μούλτι μέχρι να γίνει λείο, να το κοσκινίσετε σε λεπτό κόσκινο και να το ξανά αλέσετε, η υφή πρέπει να είναι σαν αλεύρι ολικής άλεσης, βάλτε στην άκρη 2 κ.σ.για την συνταγή.
http://aliceqfoodie.blogspot.gr/2009/11/two-decadent-vegan-desserts-twix-bars.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.