Συστατικά για την βάση:
- 1 1/2 κούπα καρύδια ή μακαντέμια ή αμύγδαλα ή συνδυασμό αυτών
- 1/2 κούπα χουρμάδες
- 1/4 κούπας αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
- 1 πρέζα ή 0,25 ml αλάτι
Υλικά για την κρέμα:
- 3 κούπες ανακάρδια (cashews)
- 3/4 κούπας ή 175 ml χυμό λεμονιού
- 3/4 κούπας ή 175 ml σιρόπι αγαύης
- 3/4 κούπας ή 175 ml λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. ή 15 ml καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κούπας ή 60 ml νερό (Προαιρετικό, μόνο εαν χρειαστεί για το μπλέντερ)
Συστατικά για την επικάλυψη:
1. Ρίξτε μέσα στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα καρύδια, το αλάτι και τους χουρμάδες.
- 2 κούπες κατεψυγμένες φράουλες
- 1/2 κούπα χουρμάδες (εαν είναι σκληροί μουλιάστε τους)
1. Ρίξτε μέσα στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα καρύδια, το αλάτι και τους χουρμάδες.
(Μην προσθέτετε την καρύδα!).
Πολτοποιήστε αλλά μην το κάνετε και εντελώς λιώμα, να είναι αεράτο.
2. Στη συνέχεια, πάρτε το ταψί για το cheesecake (ή απλά ένα πυρέξ ή κάτι που να σας βολεύει) και πασπαλίστε την επιφάνεια του ταψιού με την αποξηραμένη καρύδα στο κάτω μέρος, μετά πιέστε το μείγμα με τα καρύδια και τους χουρμάδες μέχρι να σχηματιστεί η βάση.
Πολτοποιήστε αλλά μην το κάνετε και εντελώς λιώμα, να είναι αεράτο.
2. Στη συνέχεια, πάρτε το ταψί για το cheesecake (ή απλά ένα πυρέξ ή κάτι που να σας βολεύει) και πασπαλίστε την επιφάνεια του ταψιού με την αποξηραμένη καρύδα στο κάτω μέρος, μετά πιέστε το μείγμα με τα καρύδια και τους χουρμάδες μέχρι να σχηματιστεί η βάση.
3. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά της κρέμας και ρίξτε το μείγμα επάνω απο την βάση, μόνο εαν χρειαστεί προσθέστε όσο το δυνατόν λιγότερο και σιγά-σιγά το 1/4 της κούπας νερό.
Ρίξτε το μείγμα επάνω απο την βάση.
4. Τοποθετήστε το στo ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
5. Εν τω μεταξύ, ρίξτε τις φράουλες και τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ στην υψηλή ταχύτητα και πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Απλώστε αυτό την επικάλυψη στην επιφάνεια της κρέμας, η οποία ήταν στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
4. Τοποθετήστε το στo ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
5. Εν τω μεταξύ, ρίξτε τις φράουλες και τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ στην υψηλή ταχύτητα και πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Απλώστε αυτό την επικάλυψη στην επιφάνεια της κρέμας, η οποία ήταν στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Τοποθετήστε το cheesecake ξανά στο ψυγείο. Παγώστε το για περίπου 5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
6. Αποψυξτε το cheesecake για περίπου μισή ώρα πριν το φάτε για να είναι πιο κρεμώδης και απαλό ή απολαύστε το απευθείας απο το ψυγείο παγωμένο!
6. Αποψυξτε το cheesecake για περίπου μισή ώρα πριν το φάτε για να είναι πιο κρεμώδης και απαλό ή απολαύστε το απευθείας απο το ψυγείο παγωμένο!
- Η καρύδα μπαίνει στον πάτο και όχι στο μείγμα της βάσης για να βγαίνει μετά πιο εύκολα κομμάτι τσιζκεικ και να μην κολλάει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.