Συστατικά :
- 1/2 λίτρο γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα καρπού όπως πχ αμυγδάλου
- 1/2 λίτρο γάλα καρύδας
- 1 κούπα τριμμένη καρύδα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα κορν φλάουρ
- 1 μαστίχα κοπανισμένη μαζί ζάχαρη (προαιρετικά)
- Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα, το βράζετε σε μια κατσαρόλα και το ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει, μόλις αρχίσει να πήζει, συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλο 1 λεπτό και βάλτε το σε ένα μπωλ να κρυώσει, μέσα σε ένα άλλο μεγαλλύτερο μπωλ με κρύο νερό, με παγάκια εαν χρειαστεί, ανακατεύοντας για να μην πιάσει πέτσα στην επιφάνεια, κάτι σαν κρύο μπεν μαρί δηλαδή.
- Φτιάξτε το σιρόπι, πολτοποιώντας 5 δαμάσκηνα μέσα σε ένα μπλέντερ μαζί με 1 κούπα νερό, ριξτε το σιρόπι επάνω απο την κρέμα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει και να σφίξει.
- Σερβίρουμε γαρνιρισμένο με δαμάσκηνα και χωρίς ενημέρωση.
- Για να φτιάξετε σπιτικό γάλα καρύδας μπορείτε να πολτοποιήσετε στο μπλέντερ 1/2 λίτρο βραστό νερό μαζί με περίπου 1/3 κούπας κομμάτια καρύδας ή 300 γρ. αποξηραμένη τριμμένη καρύδα, μετά το στραγγίζετε και είναι έτοιμο, νόστιμο, θρεπτικό και φρέσκο.
- Εαν το σιρόπι σας φανεί αραιό προσθέστε και άλλα δαμάσκηνα ή μειώστε το νερό στην 1/2 κούπα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.