Συστατικά:
- 250 γραμμάρια γίγαντες
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
- Κάπαρη
- Ελιές μαύρες
- Μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
Για την επικάλυψη (dressing):
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1-3 κ.σ. μουστάρδα
- Ξύδι ή 1 μικρό λεμόνι (δοκιμάστε και βάλτε όσο θέλετε)
- Αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Βάζουμε τους γίγαντες να φουσκώσουν σε νερό και την επόμενη μέρα τους βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τη ντομάτα σε κύβους, το αγγούρι σε φέτες, τη κάπαρη τις ελιές και τέλος τα φασόλια.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο ,τη μουστάρδα, λίγο ξύδι, αλάτι-πιπέρι και χτυπάμε καλά να γίνει μια σάλτσα παχύρευστη.
- Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειάζεται, περισσότερο μουστάρδα, ξύδι ή αλάτι συμπληρώνουμε και περιχύνουμε τα φασόλια.
- Γαρνίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
* Οι αναλογίες για το ντρεσινγκ είναι ενδεικτικές
http://nistisimo.gr/fagita/ospria/gigantes-salata
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.