Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σαλάτα φασόλια γίγαντες


Συστατικά:
  • 250 γραμμάρια γίγαντες 
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους 
  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες 
  • Κάπαρη 
  • Ελιές μαύρες 
  • Μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
Για την επικάλυψη (dressing):
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο 
  • 1-3 κ.σ. μουστάρδα 
  • Ξύδι ή 1 μικρό λεμόνι (δοκιμάστε και βάλτε όσο θέλετε)
  • Αλάτι
  • πιπέρι  
  • 1/2 κ.γ. κάρυ (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Βάζουμε τους γίγαντες να φουσκώσουν σε νερό και την επόμενη μέρα τους βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. 
  2. Στραγγίζουμε τα φασόλια και αφήνουμε να κρυώσουν. 
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τη ντομάτα σε κύβους, το αγγούρι σε φέτες, τη κάπαρη τις ελιές και τέλος τα φασόλια. 
  4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε σαλατιέρα. 
  5. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο ,τη μουστάρδα, λίγο ξύδι, αλάτι-πιπέρι και χτυπάμε καλά να γίνει μια σάλτσα παχύρευστη. 
  6. Δοκιμάζουμε τη γεύση και αν χρειάζεται, περισσότερο μουστάρδα, ξύδι ή αλάτι συμπληρώνουμε και περιχύνουμε τα φασόλια. 
  7. Γαρνίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

    * Οι αναλογίες για το ντρεσινγκ είναι ενδεικτικές

    http://nistisimo.gr/fagita/ospria/gigantes-salata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.