Υλικά:
- 800 γρ κολοκύθα (ακαθάριστη) την οποία θα καθαρίσετε και θα κόψετε σε κομμάτια.
- 3-4 φύλλα φασκόμηλου
- 1 πακέτο βιδες (ή πένες ή φετουτσίνι ή ταλιατέλες)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (κατα προτίμηση λευκό)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κομματάκι πιπερόριζα τριμμένη
- 1/2 κ.γ. πρέζα μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κούπα παρμεζάνα ανακαρδίου ή βραζιλιάνικου καρύου (προαιρετικά)
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε την κολοκύθα την οποία θα έχουμε ήδη καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια.
- Τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει περίπου 10-15 λεπτά, εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει (σε άλλη κατσαρόλα ή στην ίδια που βράσαμε την κολοκύθα- με το ίδιο νερό, τα ζυμαρικά μάλιστα θα γίνουν πιο νόστιμα!) ρίχνουμε τα φετουτσίνι και βράζουμε al dente, μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε αυτό τα φύλλα φασκόμηλου μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φύλλα φασκόμηλου, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και το σκόρδο με το κρεμμύδι και την πιπερόριζα.
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα και την πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας στο τηγάνι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
- Τέλος ρίχνουμε τα φύλλα φασκόμηλου που θα έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι η σάλτσα είναι λίγο σφιχτή προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών κι ανακατεύουμε απαλά μια τελευταία φορά.
- Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε παρμεζάνα εαν θέλουμε...
- ΜΗΝ βράσετε πάρα πολύ τα ζυμαρικά διότι θα βράσουνε λίγο και μαζί με την σάλτσα, να είναι λίγο σκληρότερα απο αλ ντέντε.
- Εγω έβαλα στο πιάτο μου παρμεζάνα απο βραζιλιάνικο καρύδι, 2 ψιλοτριμμένα brazil nuts μαζί με περίπου 1 κ.σ. διατροφική μαγιά μιά πρέζα αλάτι και ελάχιστη σκόνη σκόρδο.
Διατροφικά στοιχεία:
Η μοσχοκολοκύθα είναι μια καλή πηγή ινών , επίσης περιέχει σε σημαντικά ποσοστά βιταμίνη C , μαγγάνιο , μαγνήσιο , και κάλιο.
Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε .
Διατροφικά στοιχεία:
Η μοσχοκολοκύθα είναι μια καλή πηγή ινών , επίσης περιέχει σε σημαντικά ποσοστά βιταμίνη C , μαγγάνιο , μαγνήσιο , και κάλιο.
Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε .
Η συνταγή είναι τροποποιημένη απο εδώ:
http://ascrispasitgets.blogspot.gr/2013/10/blog-post_28.html
http://ascrispasitgets.blogspot.gr/2013/10/blog-post_28.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.