Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Βίδες με μοσχοκολοκύθα

Υλικά:
  • 800 γρ κολοκύθα (ακαθάριστη) την οποία θα καθαρίσετε και θα κόψετε σε κομμάτια.
  • 3-4 φύλλα φασκόμηλου
  • 1 πακέτο βιδες (ή πένες ή φετουτσίνι ή ταλιατέλες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (κατα προτίμηση λευκό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κομματάκι πιπερόριζα τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα ανακαρδίου ή βραζιλιάνικου καρύου (προαιρετικά)
Παρασκεύη:
  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε την κολοκύθα την οποία θα έχουμε ήδη καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια. 
    http://www.cheftoddfisher.com/2011/08/butternut-squash-gnocchi/
  2. Τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει περίπου 10-15 λεπτά, εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  3. Σε αλατισμένο νερό που βράζει (σε άλλη κατσαρόλα ή στην ίδια που βράσαμε την κολοκύθα- με το ίδιο νερό, τα ζυμαρικά μάλιστα θα γίνουν πιο νόστιμα!) ρίχνουμε τα φετουτσίνι και βράζουμε al dente, μόλις γίνουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε αυτό τα φύλλα φασκόμηλου μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  5. Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φύλλα φασκόμηλου, σοτάρουμε για λίγα λεπτά και το σκόρδο με το κρεμμύδι και την πιπερόριζα. 
  6. Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα και την πολτοποιούμε. 
  7. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας στο τηγάνι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. 
  8. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά. 
  9. Τέλος ρίχνουμε τα φύλλα φασκόμηλου που θα έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι η σάλτσα είναι λίγο σφιχτή προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος των ζυμαρικών κι ανακατεύουμε απαλά μια τελευταία φορά.
  10. Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε παρμεζάνα εαν θέλουμε...
-   ΜΗΝ βράσετε πάρα πολύ τα ζυμαρικά διότι θα βράσουνε λίγο και μαζί με την σάλτσα, να είναι λίγο σκληρότερα απο αλ ντέντε.
-   Εγω έβαλα στο πιάτο μου παρμεζάνα απο βραζιλιάνικο καρύδι, 2 ψιλοτριμμένα brazil nuts μαζί με περίπου 1 κ.σ. διατροφική μαγιά μιά πρέζα αλάτι και ελάχιστη σκόνη σκόρδο.

Διατροφικά στοιχεία:
Η μοσχοκολοκύθα είναι μια καλή πηγή ινών , επίσης περιέχει σε σημαντικά ποσοστά βιταμίνη C , μαγγάνιο , μαγνήσιο , και κάλιο.
Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης Ε .

Η συνταγή είναι τροποποιημένη απο εδώ:
http://ascrispasitgets.blogspot.gr/2013/10/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.