Υλικά:
- 1 κούπα ωμοί ηλιόσποροι
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1/4 κ.γ. αλάτι ιμαλαίων ή θαλασσινό
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- Σε μπλέντερ ή μούλτι ρίχνουμε μια κούπα ηλιόσπορους και το πολτοποιούμε για 1 λεπτό περίπου, μετά ρίχνουμε το 1 κ.σ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Σταματήστε και ξεκολλήστε με ένα κουτάλι τα τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μούλτι για να πολτοποιηθούν και αυτά.
- Προσθέστε το αλάτι και το σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης και συνεχίστε την πολτοποιήση ξεκολλώντας περιοδικά τα υπολείματα απο τα τοιχώματα.
- Αναμίξτε το ακόμα 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο βούτυρο, εαν είναι απαραίτητο προσθέστε και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ηλιέλαιο για να βοηθήσει στην πολτοποίηση.
- Μπορείτε να καβουρντίσετε λίγο τους ηλιόσπορους εαν θέλετε στο τηγάνι για λίγα λεπτά, αλλά τότε δεν θα είναι raw (ωμοφαγικό).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.