Υλικά για την βάση σοκολάτας (Χωρίς γλουτένη)
Υλικά για την επικάλυψη:
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1/2 κούπα ωμά κάσιους (ή αμύγδαλα, καρύδια, πεκάν, καρύδια ή μακαντέμια)
- 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κούπα χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (8 μικροί) ή σταφίδες ή συνδυασμός αυτών
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και πολτοποιήστε.
- Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή αλουμινένιο ταψί μιας χρήσης, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι λαδόκολλα, συμπιέστε το μείγμα στο ταψί.
Υλικά για την επικάλυψη:
- 1 κούπα φυστικοβούτυρο (230g) (ή άλλο καρποβούτυρο)
- 3 μέτριες μπανάνες (300g)
- 2 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κούπας παρθένο λάδι καρύδας λιωμένο ή μαργαρίνη (50g) ή συνδυασμός αυτών.
- 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη ή εκχύλισμα στέβιας ή σιρόπι σφενδάμου
Παρασκεύη:
- Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μαζί πολύ-πολύ καλά με ένα δυνατό μπλέντερ.
- Ρίξτε τη κρέμα επάνω απο την βάση και παγώστε την τάρτα στο ψυγείο, τρώγεται παγωμένη.
- Για το γλάσσο σοκολάτας πατήστε ΕΔΩ
- Εαν θέλετε κρεμώδης υφή αφήστε το κομμάτι της τάρτας εκτός ψυγειόυ για λίγη ώρα μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
- Εάν θέλετε μια πιο πλούσια κρέμα χρησιμοποιήστε τΙς παρακάτω αναλογίες:
- 1 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο,
- 4 1/2 μπανάνες,
- 1 κ.σ. βανίλια
- 1/8 κ.γ. αλάτι,
- 1/4 κούπας και 2 κ.σ. λάδι καρύδας και
- stevia ή 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.