Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα φυστικοβούτυρου (Raw)

Υλικά για την βάση σοκολάτας (Χωρίς γλουτένη)
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κούπα ωμά κάσιους (ή αμύγδαλα, καρύδια, πεκάν, καρύδια ή μακαντέμια)
  • 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα 
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (8 μικροί) ή σταφίδες ή συνδυασμός αυτών
Παρασκεύη της σοκολατένιας βάσης:
  1. Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και πολτοποιήστε. 
  2. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή αλουμινένιο ταψί μιας χρήσης, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι λαδόκολλα, συμπιέστε το μείγμα στο ταψί.
-   Μπορείτε να τριπλασσιάσετε την δόση για να φτιάξετε μεγαλλύτερη βάση.

Υλικά για την επικάλυψη:
  • 1 κούπα φυστικοβούτυρο (230g) (ή άλλο καρποβούτυρο)
  • 3 μέτριες μπανάνες (300g) 
  • 2 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι 
  • 1/4 κούπας παρθένο λάδι καρύδας λιωμένο ή μαργαρίνη (50g) ή συνδυασμός αυτών.
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη ή εκχύλισμα στέβιας ή σιρόπι σφενδάμου
Παρασκεύη:
  1. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά μαζί πολύ-πολύ καλά με ένα δυνατό μπλέντερ. 
  2. Ρίξτε τη κρέμα επάνω απο την βάση και παγώστε την τάρτα στο ψυγείο, τρώγεται παγωμένη.
-   Για το γλάσσο σοκολάτας πατήστε ΕΔΩ
-   Εαν θέλετε κρεμώδης υφή αφήστε το κομμάτι της τάρτας εκτός ψυγειόυ για λίγη ώρα μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
-   Εάν θέλετε μια πιο πλούσια κρέμα χρησιμοποιήστε τΙς παρακάτω αναλογίες:
  • 1 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο, 
  • 4 1/2 μπανάνες, 
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 1/8 κ.γ. αλάτι, 
  • 1/4 κούπας και 2 κ.σ. λάδι καρύδας και 
  • stevia ή 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.