Συστατικά
- 1 1/2 κιλό χόρτα για πίτα (λάπαθα, παπαρούνες,μυρώνια, καυκαλήθρες, αγριόπρασα, αγριοσέλινο)
- 1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο, ή και τα δυο).
- Λίγο μαϊντανό.
- 1 πράσο.
- 1 ξερό κρεμμύδι.
- 2-3 χλωρά κρεμμυδάκια.
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ζεματισμένη σε κομματάκια.
- 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα.
- 1 κούπα λάδι.
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
- Αλάτι,
- Πιπέρι.
- 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε, και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα.
- Τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Σοτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το πράσο με το λάδι,προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε τα χόρτα, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να αχνιστούν τα χόρτα,και να πέσουν.
- Αφήνουμε να βράσουν για λίγο, και προσθέτουμε τον άνηθο τον μαϊντανό και το ρύζι πλυμένο. Ελέγχουμε το νερό και αν χρειαστεί, προσθέτουμε βραστό.
- Ανακατεύουμε ελαφρά με πιρούνι να πάει το ρύζι παντού,και σιγοβράζουμε το φαγητό, μέχρι να μείνει με το λάδι του.
- Δεν ανακατεύουμε πολύ , απλά ανακινούμε την κατσαρόλα.
- Αν θέλουμε στο πιάτο μας προσθέτουμε και λίγο λεμόνι.
- Αν τα χόρτα είναι τρυφερά, ρίχνουμε και το ρύζι ταυτόχρονα.
- Αν τα χόρτα είναι τρυφερά, ρίχνουμε και το ρύζι ταυτόχρονα.
Ο πελτές πρέπει να σοταριστεί για να μυρίσει ωραία.
Προσέχουμε την ποσότητα νερού, για να μη μας παραβράσουν τα χόρτα και λασπώσει το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.