Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Χορτόρυζο

Συστατικά
  • 1 1/2 κιλό χόρτα για πίτα (λάπαθα, παπαρούνες,μυρώνια, καυκαλήθρες, αγριόπρασα, αγριοσέλινο)
  • 1 ματσάκι μάραθο (ή άνηθο, ή και τα δυο).
  • Λίγο μαϊντανό.
  • 1 πράσο.
  • 1 ξερό κρεμμύδι.
  • 2-3 χλωρά κρεμμυδάκια.
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ζεματισμένη σε κομματάκια.
  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα.
  • 1 κούπα λάδι.
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  • Αλάτι, 
  •  Πιπέρι.
  • 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε, και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα.
  2. Τα κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Σοτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το πράσο με το λάδι,προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 
  4.  Ρίχνουμε τα χόρτα, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι. 
  5.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα να αχνιστούν τα χόρτα,και να πέσουν.
  6. Αφήνουμε να βράσουν για λίγο, και προσθέτουμε τον άνηθο τον μαϊντανό και το ρύζι πλυμένο. Ελέγχουμε το νερό και αν χρειαστεί, προσθέτουμε βραστό. 
  7.  Ανακατεύουμε ελαφρά με πιρούνι να πάει το ρύζι παντού,και σιγοβράζουμε το φαγητό, μέχρι να μείνει με το λάδι του.
  8. Δεν ανακατεύουμε πολύ , απλά ανακινούμε την κατσαρόλα. 
-   Αν θέλουμε στο πιάτο μας προσθέτουμε και λίγο λεμόνι.
-   Αν τα χόρτα είναι τρυφερά, ρίχνουμε και το ρύζι ταυτόχρονα. 
      Ο πελτές πρέπει να σοταριστεί για να μυρίσει ωραία. 
      Προσέχουμε την ποσότητα νερού, για να μη μας παραβράσουν τα χόρτα και λασπώσει το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.