Υλικά:
1. Κόβουμε τις πιπεριές σε στενόμακρες λεπτές λωρίδες, όπως επίσης και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
2. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα κι αυτά.
3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίτζερ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μετά τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και τα αφήνουμε να παγώσουν λίγο.
4. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Οταν φτάνουμε στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε λίγο νεράκι για να κολλήσει και να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα.
5. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρωματάκι, ή εναλλακτικά τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο. Σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα.
* Σαν παραλλαγή μπορείτε να γεμίσετε τα φύλλα με διάφορα φυτικά τυριά. Είναι πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα!
** Τα φύλλα ρυζιού που χρησιμοποίησα εγώ, τα βρήκα σε γνωστό σουπερμάρκετ κατεψυγμένα. Τα άφησα να ξεπαγώσουν και τα χρησιμοποίησα όπως ελεγαν οι οδηγίες και για το δίπλωμα. Διάβασα πως υπάρχουν και φύλλα ρυζιού που δεν είναι κατεψυγμένα αλλά χρειάζονται μούλιασμα.
http://xortosyntages.blogspot.gr/2011/09/blog-post_29.html
- 40 φύλλα ρυζιού για spring rolls
- 1/2 μέτριο λάχανο
- 1 λάχανο κινέζικο (ice berg)
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 κρεμμύδι
- 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πιάτο μανιταράκια φρέσκα
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κομματάκι πιπερόριζα 2,5 εκ. τριμμένο
1. Κόβουμε τις πιπεριές σε στενόμακρες λεπτές λωρίδες, όπως επίσης και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
2. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα κι αυτά.
3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίτζερ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μετά τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και τα αφήνουμε να παγώσουν λίγο.
4. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Οταν φτάνουμε στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε λίγο νεράκι για να κολλήσει και να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα.
5. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρωματάκι, ή εναλλακτικά τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο. Σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα.
* Σαν παραλλαγή μπορείτε να γεμίσετε τα φύλλα με διάφορα φυτικά τυριά. Είναι πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα!
** Τα φύλλα ρυζιού που χρησιμοποίησα εγώ, τα βρήκα σε γνωστό σουπερμάρκετ κατεψυγμένα. Τα άφησα να ξεπαγώσουν και τα χρησιμοποίησα όπως ελεγαν οι οδηγίες και για το δίπλωμα. Διάβασα πως υπάρχουν και φύλλα ρυζιού που δεν είναι κατεψυγμένα αλλά χρειάζονται μούλιασμα.
http://xortosyntages.blogspot.gr/2011/09/blog-post_29.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.