Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κεφτεδάκια λαχανικών με κολοκυθάκια

Συστατικά
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 4 μέτρια καρότα
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού αρακάς
  • Κύμινο ή μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  1. Βράσε τις πατάτες μαζί με τα καρότα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να μαλακώσουν καλά
  2. Στράγγιξε και στο ίδιο νερό βράσε τα κολοκυθάκια και τον αρακά
  3. Ανάμειξε όλα τα λαχανικά σου μαζί και λιώσε με ένα πιρούνι αφού έχουν κρυώσει καλά
  4. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το κύμινο και το κάρυ. 
  5. Συμπλήρωσε όσο αλεύρι πάρει για να έχεις μια σφιχτή ζύμη
  6. Βρέξε τα χέρια σου με νερό και πλάσε κεφτέδες σε μια πιατέλα
  7. Άφησε το λαδι να κάψει, αλεύρωσε τους κεφτέδες και ρίξε μερίδες μερίδες στο λάδι. Γύρισε και από τις δύο πλευρές και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί
  8. Σέρβιρε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.