Συστατικά
- 1/2 κιλό πατάτες
- 4 μέτρια καρότα
- 5 μέτρια κολοκυθάκια
- 1/3 του φλιτζανιού αρακάς
- Κύμινο ή μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. κάρυ
- 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή που φουσκώνει μόνο του
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Βράσε τις πατάτες μαζί με τα καρότα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να μαλακώσουν καλά
- Στράγγιξε και στο ίδιο νερό βράσε τα κολοκυθάκια και τον αρακά
- Ανάμειξε όλα τα λαχανικά σου μαζί και λιώσε με ένα πιρούνι αφού έχουν κρυώσει καλά
- Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το κύμινο και το κάρυ.
- Συμπλήρωσε όσο αλεύρι πάρει για να έχεις μια σφιχτή ζύμη
- Βρέξε τα χέρια σου με νερό και πλάσε κεφτέδες σε μια πιατέλα
- Άφησε το λαδι να κάψει, αλεύρωσε τους κεφτέδες και ρίξε μερίδες μερίδες στο λάδι. Γύρισε και από τις δύο πλευρές και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί
- Σέρβιρε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.