Υλικά:
Εκτέλεση:
* Εαν η ζάχαρη έχει σκληρά κομμάτια διαλύστε την στον καφέ πριν την ρίξετε στο μείγμα.
* Αντί για αλεύρι σόγιας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλεύρι θέλετε, αλλά θα αλλάξει λίγο σε γεύση και εαν βάλετε σιταριού ίσως χρειαστεί λιγότερο καφέ, δείτε το με το μάτι να είναι η υφή σαν μίγμα για κέικ.
http://goodnaturedfood.org/
- 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2 κούπα αλεύρι σόγιας ή ρεβυθιού
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη muscovado
- 1/2 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα καφέ εσπρέσο
- 100 g χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
- Μουλιάστε τους χουρμάδες μέσα στον καφέ για περίπου 20 λεπτά . Στη συνέχεια στραγγίξτε τους.
- Το μίγμα παρασκευάζεται πολύ γρήγορα. Απλά αναμίξτε τα ξηρά συστατικά, προσθέστε το καφέ και το λάδι.
- Ανακατέψτε καλά για να μην έχει εξογκώματα και να απορροφηθεί η υγρασία , ρίχνουμε σε ταψί και από πάνω κυκλικά τους μουλιασμένους και αρωματικούς χουρμάδες.
- Ψήνουμε μέχρι να ψηθεί εσωτερικά, ελέγξτε το με 1 οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι.
* Εαν η ζάχαρη έχει σκληρά κομμάτια διαλύστε την στον καφέ πριν την ρίξετε στο μείγμα.
* Αντί για αλεύρι σόγιας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλεύρι θέλετε, αλλά θα αλλάξει λίγο σε γεύση και εαν βάλετε σιταριού ίσως χρειαστεί λιγότερο καφέ, δείτε το με το μάτι να είναι η υφή σαν μίγμα για κέικ.
http://goodnaturedfood.org/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.