Συστατικά για το βράσιμο:
Συστατικά για τη σάλτσα κάρυ:
* garam masala θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά είδη
Μέθοδος:
Σάλτσα:
- 1 κεφάλι κουνουπίδι χωρίς κοτσάνι και φύλλα
- νερό
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κουρκούμη
- 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
Συστατικά για τη σάλτσα κάρυ:
- 2 κ.γ. λάδι
- 1/2 μεσαίου κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 εκ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ξηρό κόκκινο τσίλι ή μπούκουβο
- 3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. garam masala
- 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
- 1/2 κ.γ. κουρκούμη σκόνη
- 1 κ.σ. αποξηραμένα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
- 3/4 κούπα γάλα καρύδας κονσέρβας
- 1/4 κούπα κοπανισμένα κάσιους ή 1/3 κούπα μουλιασμένα κάσιους
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη ή 1/2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
* garam masala θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά είδη
Μέθοδος:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να το καλύπτει, τοποθετήστε και βράστε το κουνουπίδι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, κουρκούμη και το τσίλι και συνεχίστε το μαγείρεμα.
- Σκεπάστε και βράστε για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Σάλτσα:
- Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το λάδι και ζεστάνετε το σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, για 6 λεπτά
- Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα φύλλα δυόσμου, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν με κλειστό το καπάκι. Λιώστε τα εντωμεταξύ λίγο για 8 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, στη συνέχεια πολτοποιήστε μαζί με το γάλα καρύδας και τα κάσιους μέχρι να γίνουν ένας παχύς πουρές.
- Δοκιμάστε και εαν χρειάστεί προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά.
- Λαδώστε το ταψί.
- Τοποθετήστε το κουνουπίδι στο ταψί.
- Ρίξτε αργά το πουρέ στην κορυφή για να καλύψει ολόκληρο το κεφάλι του κουνουπιδιού. Κάποια σάλτσα θα πέσει στο πλάι, δε πειράζει.
- Κρατήστε περίπου κατά 1/3 της σάλτσας για το σερβίρετε αργότερα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο 200 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι το κουνουπίδι να είναι ξηρό στην αφή και η σάλτσα να έχει πήξει λίγο. Γυρίστε το ταψί μετά από 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ζωμό μέχρι να πάρει μια βράση έτσι ώστε να δέσει και σερβίρετε στο πλάι.
- Σερβίρετε ζεστό με ινδικό ψωμί Naan / Roti, ή μια σαλάτα ή κινόα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.