Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Σαλάτα με κινόα και λιαστή ντομάτα


Η Κινόα είναι δημητριακό χωρίς  γλουτένη, 100 % ολικής  αλέσεως και έχει ένα εντυπωσιακό προφίλ  αμινοξέων που σπάνια μπορείς να το βρεις σε άλλα δημητριακά.
Στην αρχαιότητα θεωρούνταν το  «δημητριακό των θεών»  και τώρα είναι δημοφιλές λόγω του ότι έχει  εξαιρετικά  υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες!
Όταν τρώτε κινόα, παίρνετε επίσης μια μεγάλη ποσότητα  σιδήρου  και φυτικών ινών.
Μπορείτε να τη συνδυάσετε με  λαχανικά για ένα εύγευστο φαγητό ή ακόμα και να κάνετε ένα πρωινό με δημητριακά από κινόα με βρασμένα μούρα.

Συστατικά  (για 5  μερίδες):
  • 2 κούπες κόκκινο κινόα
  • 1 κούπα λιαστές ντομάτες σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα μαϊντανό και κολίαντρο, ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα καφέ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 4 κούπες από βιολογικό ζωμό λαχανικών ή 1 κύβο βιολογικό λαχανικών
  • 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • ροζ αλάτι Ιμαλαΐων για γεύση
Εκτέλεση:
1. Μια μικρή συμβουλή για το πώς να μαγειρέψετε το κινόα : για κάθε φλιτζάνι κινόα, προσθέστε 2 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό και στη συνέχεια αυξήστε την θερμοκρασία όσο υψηλότερα γίνεται μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σε όλη τη διαδικασία διατηρούμε χαμηλή θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Την κινόα την μαγειρεύετε μέχρι να δείτε ότι όλο το νερό έχει εξατμιστεί και η κινόα πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή . Μην την ανακατεύετε και θα έχει μαγειρευτεί τέλεια.
2. Προσθέστε τα λαχανικά σας σε μια κατσαρόλα με λάδι ελιάς ή καρύδας και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
3. Τοποθετήστε τα λαχανικά σας σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μαγειρεμένο κινόα. Το προσφέρουμε αφού προσθέσουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο αλάτι Ιμαλαΐων. Και απολαύστε!

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες
182
Πρωτεΐνες
4gr
Λίπος
5.3gr
Υδατάνθρακες
31 gr

http://thessdiet.gr/articles/lachanika/kinoa-me-liasti-ntomata-stin-katsarola-me-liges-thermides

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.