Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Χούμους με ψητές πιπεριές φλωρίνης

Θα χρειαστείτε:
  • 4 κούπες βρασμένα ρεβύθια
  • 1/2 κούπες (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας (59 ml) χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κούπας (59 ml) νερό
  • μια σταλιά κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 2 ψητές πιπεριές φλωρίνης ( εμείς τις ψήσαμε μόνοι μας )
  • πάπρικα για το σερβίρισμα
  1. Αφήστε τα ρεβύθια να μουλιάσουν αποβραδίς. Βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν, στην αρχαία μας κατσαρόλα μας πήρε 1.30 ώρα να σιγοβράζουν! Ονειρεύομαι μια χύτρα ταχύτητας στο μέλλον μου!!
  2. Λίγο πριν βράσουν προσθέστε λίγο αλατάκι, κοντά στο τέλος όμως αλλιώς τα ρεβύθια θα γίνουν σκληρά!
  3. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη, ίσα να ψήσετε τις πιπεριές. Ή να ανοίξετε το βάζο με τις ψητές πιπεριές φλωρίνης που έχετε.
  4. Αν τις ψήσετε μόνοι σας, πλύντε τις πιπεριές και κόψτε τις κατά μήκος στα τέσσερα. Ψήστε τις στο γκρίλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τις λίγο να κρυώσουν σε ένα μπολ καλυμμένο με μεμβράνη (ώστε να ιδρώσουν) και μετά αφαιρέστε τη φλούδα. Έτοιμες οι πιπεριές! Κρατήστε μια-δυό για το σερβίρισμα.
  5. Τώρα, σε ένα δυνατό μπλέντερ ( εμείς χρησιμοποιούμε το Vitamix) βάλτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα μισά ρεβύθια  και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. 
  6. Κατόπιν, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την πάπρικα (φυλάξτε μια λωρίδα πιπεριάς για ομορφιά!) και χτυπήστε τα και αυτά. Αν είναι πολύ πηχτό το χούμους, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλλά προσοχή να μην γίνει πολύ ρευστό! Αφήστε το να σφίξει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Γαρνίρετε το με πάπρικα, κυβάκια πιπεριάς και ελαιόλαδο και απολαύστε με ψωμάκι ή νάτσος!

Καλή όρεξη :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.