Ριζότο με ρόκα, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού
- 1 ½ κούπα ρύζι Arborio
- 100 γρ ρόκα
- 25 γρ φύλλα βασιλικού
- 25 γρ φύλλα μαϊντανού
- 100 ml ζωμό λαχανικών ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι χοντροκομμένα
- 1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος
- Ψιλοκομμένο ξύσμα από ένα λεμόνι οργανικό
- 80 ml λευκό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοτυρί (προαιρετικά)
- 40 γρ φυτική παρμεζάνα (προαιρετικά)
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε αρκετό νερό με αλάτι καιαφήστε να βράσει.
- Προσθέστε την ρόκα και τα βότανα και ζεματίστε τα για 30 δευτερόλεπτα.
- Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστετα να κρυώσουν.
- Στίψτε το νερό από τα βότανα. Ζεστάνετε τον ζωμό λαχανικών.
- Σε μια βαριά κατσαρόλα βαλτε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, πράσο, το ξύσμα λεμονιού και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 4 λεπτά.
- Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτετε το κρασί και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι το υγρό να απορροφηθεί.
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι ζωμό και επαναλάβετε.
- Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό και τα μυρωδικά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέστε το αμυγδαλοτυρί και τη φυτική παρμεζάνα. πιπερώστε και σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και λιγο τριμμα λεμονιού.
http://wabini.blogspot.gr/2012/01/arugula-risotto-with-basil-and-lemon.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.