Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τσάι πεύκου


Συστατικά:

• 3 κούπες φιλτραρισμένο νερό
• 1/2 κούπα φρέσκιες ψιλοκομμένες ​βελόνες απο πεύκο ή κουκουναριά
• ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας (για γεύση)
• 1 λεμόνι (ο χυμός του, προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Καθαρίστε τις βελόνες και ψιλοκόψτε τις.
2. Βράζουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πευκοβελόνες και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά (αν θέλετε το τσάι να είναι πιο δυνατό, τότε θα πρέπει να το βράσουμε για άλλα 20 λεπτά). 
4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, και ανακατέψτε καλά.
3. Σουρώνουμε το τσάι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. *

* Μπορείτε να αφήσετε το τσάι το βράδυ, τότε θα γίνει μια ισχυρότερη γεύση και μια κοκκινωπή απόχρωση.
* Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C

www.ehow.com/
http://www.concordma.com/blog/2009/04/local-foraging-pine-needle-tea.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.