Γίνεται 1 γεμάτη κούπα κάσιους-βούτυρο
Υλικά
Προετοιμασία
Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr/2011_03_01_archive.html
Υλικά
- 250 γρ. ωμά, ανάλατα κάσιους
- 30 ml (2 κ.σ.) ηλιέλαιο (ή κάποιο άλλο ελαφρύ σπορέλαιο)
- ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες ή ½ κ.γ. απλό θαλασσινό αλάτι
- ½ κ.γ. ψιλή ζάχαρη
Προετοιμασία
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε λαδόκολλα πάνω σε ένα μικρό ταψί κι απλώστε από πάνω τα κάσιους. Τοποθετήστε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε τα κάσιους για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντάς τα ενδιάμεσα για να ψηθούν ομοιόμορφα κι από τις δυο πλευρές. Να τα έχετε το νου σας γιατί μπορεί να αρπάξουν.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βάλτε τα μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων. Αλέστε τα κι έπειτα προσθέστε το ηλιέλαιο.
- Αλέστε τα κάσιους μέχρι ν' αρχίσουν να βγάζουν το λάδι τους και να γίνουν κρεμώδη, για περίπου 3 λεπτά (θα πρέπει να είναι ελαφρώς κοκκώδη αλλά αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε να τ' αλέθετε έως ότου ρευστοποιηθούν εντελώς, το οποίο θα πάρει περίπου 5-6 λεπτά στο σύνολο).
- Σταματήστε στα μισά του χρόνου και καθαρίστε τα πλαϊνά του μπωλ του επεξεργαστή τροφίμων με μια σπάτουλα και συνεχίστε την άλεση.
- Προσθέστε το αλάτι και την ζάχαρη και αλέστε για ακόμα 1 λεπτό.
- Σε περίπτωση που προτιμάτε το κάσιους-βούτυρο πιο κοκκώδες, προσθέστε προς το τέλος λίγα επιπλέον κάσιους.
- Αδειάστε το κάσιους-βούτυρο σ' ένα καθαρό, αεροστεγές γυάλινο βαζάκι.
Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr/2011_03_01_archive.html
Χαίρομαι πολύ που σας ανακάλυψα! Είστε υπέροχοι και πολύ δημιουργικοί!!! Εγώ το έφτιαξα βάζοντας μέσα λυωμένη κουβερτούρα και μιά κουταλιά κανέλα φρεσκοτριμμένη! Μιλάμε γιά άλλο πράγμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσε και πειραματίστηκες!
Διαγραφή:)
Ενδιαφέρουσα ιδέα, ανέβασε φωτογραφία στη σελίδα γελαστά ζωάκια του φέισμπουκ την επόμενη φορά!
:D