Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Μανιταρόσουπα με γάλα


Τι θα χρειαστείτε:
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ ελαιολαδο
  • 1 κούπα γάλα σόγιας (χλιαρό)
  • 1 1/2 κούπες νερό
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 1 κ.γ κόφτο αλάτι
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι θα κάνετε: 
  1. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά. 
  3. Στη συνέχεια σκορπίζετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας. 
  4. Προσθέτετε τη 1 1/2 κούπα νερού, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτετε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. 
  5. Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά 5-10' ανακατεύοντας μερικές φορές.

http://www.enimerosi360.gr/content.asp?id=2514#.UuQQTe0DJbY.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.