Υλικά
- 100 gr κεμπάπ σόγιας
- 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένο
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/3 κούπα άσπρο ξηρό κρασί
- χυμό από 2 λεμόνια
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 1/2 κουταλιά ξερό κόλλιανδρο
- 1/2 κουταλιά ξερό θυμάρι ή ρίγανη
- 5 λιαστά τοματάκια χονδροκομμένα
Παρασκευή
- Μουσκεύουμε για 1 ώρα τη σόγια σε χλιαρό νερό.
- Τη σουρώνουμε και τη στύβουμε .
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια , τις πιπεριές, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τη σόγια με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές και να στεγνώσει αρκετά η σόγια. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα γιατί η σόγια κολλάει.
- Προσθέτουμε τα λιαστά τοματάκια, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Μπερδεύουμε το κρασί με το χυμό λεμονιού και “σβήνουμε” τη σόγια.
- Αφήνουμε για λίγο να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι Βassmati ή κινόα ή πατάτες “τηγανητές” στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.