Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Tηγανιά με κεμπάπ σόγιας

Υλικά
  • 100 gr κεμπάπ σόγιας
  • 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένο
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/3 κούπα άσπρο ξηρό κρασί
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλιά ξερό κόλλιανδρο
  • 1/2 κουταλιά ξερό θυμάρι ή ρίγανη
  • 5 λιαστά τοματάκια χονδροκομμένα
Παρασκευή
  1. Μουσκεύουμε για 1 ώρα τη σόγια σε χλιαρό νερό. 
  2. Τη σουρώνουμε και τη στύβουμε . 
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια , τις πιπεριές, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
  4. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τη σόγια με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές και να στεγνώσει αρκετά η σόγια.  Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα γιατί η σόγια κολλάει.
  6. Προσθέτουμε τα λιαστά τοματάκια, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  7. Μπερδεύουμε το κρασί με το χυμό λεμονιού και “σβήνουμε” τη σόγια
  8. Αφήνουμε για λίγο να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι Βassmati ή κινόα ή πατάτες “τηγανητές” στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.