- Ξεπλένουμε το ρύζι 5-6 φορές κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 170ο.
- Σε μέτρια κατσαρόλα (ή καλύτερα σε σκεύος που να μπαίνει και στο φούρνο) ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα γιά 2'-3', ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε στο σκεύος λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερίτσα, το τζίντζερ και το γκάραμ μασάλα και τα σωτάρουμε όλα μαζί γιά 1', ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ρύζι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά γιά 3'-4', ανακατεύοντας συνέχεια.
- Ρίχνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να σιγοβράσει γιά 7'-8'.
- Το μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο, σε σκεπασμένο σκεύος και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του -περίπου 20'.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο να σταθεί 10'-15'.
- Ανακατεύουμε απαλά τα μισά αμύγδαλα μέσα στο ρύζι.
- Το σερβίρουμε σε πιατέλα, ρίχνοντας τα υπόλοιπα αμύγδαλα από πάνω.
* στα μεγάλα σουπερμάρκετ ή στα καταστήματα ινδικών τροφίμων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.