Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Κέϊκ με γάλα καρύδας και ινδοκάρυδο

Υλικά:

•    400 γρ. Γάλα Καρύδας Oriental Express
•    200 γρ. Ηλιέλαιο
•    20 γρ. Ρούμι ή malibu
•    230 γρ. Ζάχαρη Άχνη               
•    300 γρ. Αλεύρι
•    1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
•    100 γρ. Φυστίκη Αιγίνης τριμμένο σε σκόνη ή ινδοκάρυδο τριμμένο
•    50 γρ. Ινδοκάρυδο τριμμένο
•    Λίγο ξύσμα Πορτοκαλιού


Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  2. Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε καλά με σύρμα, το γάλα καρύδας, το λάδι, το ρούμι και την ζάχαρη άχνη.  
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αμύγδαλο το ινδοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε με προσοχή ομογενοποιώντας το μίγμα και στη συνέχεια το προσθέτουμε σε κατάλληλη φόρμα για κέικ, διαμέτρου περίπου 25εκ.
  4. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς (αέρα) για 30’ περίπου. 
  5. Μόλις το κέικ ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και ινδοκάρυδο.

http://www.orientalexpress.eu/index.php/receipes/coconut-milk-recepies/89-recipes/coconut-milk-recipes/117-cake-with-coconut-milk-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.