Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Τσιζκέϊκ με σύκα (Raw)

Συστατικά:
1 ½ κούπα κάσιους 
• ½ κούπα καρύδια 
• ½ κούπα πεκάν ή καρύδια

• ½ κούπα αμύγδαλα 
• 30 αποξηραμένα σύκα (περίπου)
• 6 κ.σ. γάλα απο ξηρό καρπό ή νερό 
• 2 κ.σ. χυμό απο παντζάρι (για το χρώμα) 
• 2 κ.σ. χυμό απο λεμόνι 
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή το εσωτερικό απο 1 φασόλι βανίλιας
• ¼ κούπα τεμαχισμένα καρύδια 
• 6 φρέσκα σύκα 
Οδηγίες:
1. Βάλτε τα κάσιους σε νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 4 ώρες (αν το μπλέντερ δεν είναι πολύ ισχυρό τότε μουλίαστε τα περισσότερες ώρες). Κόψτε μια λαδόκολλα με διάμετρο 15 cm και αφήστε τη στην άκρη.
2. Αλέστε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα καρύδια, και τα πεκάν. Προσθέστε περίπου 20 αποξηραμένα σύκα και πολτοποιήστε πάλι. Απλώστε το μίγμα στο κάτω μέρος της φόρμας, πατήστε το και τοποθετείτε το στην κατάψυξη. 
3. Βάλτε τα κάσιους στο μπλέντερ, προσθέστε τα υπόλοιπα σύκα, το γάλα, το χυμό παντζαριού, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και αλέστε μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια τοποθετήστε το μείγμα επάνω απο τη βάση στη φόρμα και βάλτε το στη κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει αρκετά.
4. Πριν σερβίρετε, αφήστε αποψυχθεί για 15 λεπτά, στη συνέχεια να διακοσμήσετε με τεμαχισμένα καρύδια και φρέσκα σύκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.