Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ρολάκια με κιμά σόγιας σε αραβική πίτα

Υλικά
  • 30 γρ, 1/3 φλιτζ. τσαγιού Κιμάς Σόγιας Fytro
  • 200 γρ, 2 μεσαία Κρεμμύδια          
  • 100 γρ, ½ φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • 3 κ.σ. πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
  • λίγο λευκό Κρασί
  • 1 ματσάκι Ρόκα
  • λίγο Κρεμμύδι
  • μισό ματσάκι Μαϊντανό
  • 200 γρ, 3 ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο Μαρούλι
  • 1 Τομάτα
  • ½ Αγγούρι
  • 3 αραβικές Πίτες
  • Ελαιόλαδο, 
  • Ξύδι, 
  • Αλάτι, 
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Φτιάχνετε τον κιμά (βάσει οδηγιών προετοιμασίας της σόγιας) και στη συνέχεια τον τσιγαρίζετε με το κρεμμύδι, τα 100 γρ ελαιόλαδο και το σκόρδο. 
  2. Σβήνετε με λευκό κρασί, σκεπάζετε με νερό και σάλτσα τομάτας και αφήνετε 30 λεπτά να πιει τα υγρά του. 
  3. Ψιλοκόβετε τη ρόκα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το μαρούλι, την τομάτα και το κρεμμύδι. 
  4. Αφού κρυώσει ο κιμάς ανακατεύετε όλα τα υλικά με το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Στρώνετε 3 αλουμινόχαρτα και βάζετε 3 πίτες ανοιχτές, βάζετε τη γέμιση, σφίγγετε καλά σε ρολό. 
  6. Κόβετε φέτες, βγάζετε το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.