Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Κρεμμυδοτηγανίτες (Bhajias)


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι γλυκό κομμένο στη μέση και μετά σε φέτες
  • 1 κούπα αλεύρι ρεβιθιού 
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη 
  • 1/2 κ.γ. κουρκούμη 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σπόρους μάραθου 
  • 1/2 κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 1/2 κ.γ. σπόρους κρεμμυδιού ή νιφάδες κρεμμυδιού
  • 1/2 καυτερή πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 
  • 1/2 κούπα κόλιαντρο ή δυόσμο ή μαιντανό ψιλοκομμένο 
  • Κρύο νερό 
  • Λάδι για τηγάνισμα 

ΜΕΘΟΔΟΣ 

1. Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη τσίλι,τη κουρκούμη, και το αλάτι. Χονδροχτυπήστε τους σπόρους με ένα γουδί και ανακατέψτε τους μέσα.

2. Προσθέστε τη πιπεριά, τα κρεμμύδια και το κόλιαντρο και το ανακατεύουμε. 
Προσθέστε αρκετό κρύο νερό για να γίνει ένας πηχτός χυλός που να επικαλύπτει τα κρεμμύδια και δεν θα ξεχωρίζει με το λάδι. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι ρεβιθιού για να γίνει το κουρκούτι πιο παχύρευστο εαν το κάνατε πολύ αραιό. 

3. Μαγειρέψτε σε παρτίδες με τη ρίψη γενναιόδωρης κουταλιάς απο το κουρκούτι σε καυτό λάδι και το τηγανίζετε σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε, τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί, και σερβίρετε αμέσως.

http://vegandad.blogspot.gr/2012/04/onion-bhajias.html

1 σχόλιο:

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.