Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ραβανί με ρύζι (Γαλαξιδιώτικο)

Υλικά 
για 8 - 12 άτομα

  • 800 γρ. ρύζι γλασσέ καρολίνα
  • 1100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 λίτρα νερό
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ξεφλουδισμένα ολόκληρα και χονδροτριμμένα
  • ½ κ.σ. κανέλλα σκόνη
  • ½ κ.σ. κοφτή γαρύφαλλα ολόκληρα
Εκτέλεση
  1. Αλέστε το ρύζι στο μπλέντερ καλά
  2. Βάλτε ένα βαθύ σκεύος στην εστία μαζί με το ανάλογο νερό με τη ζάχαρη και το μισό λάδι  έως ότου πάρει μία καλή βράση
  3. Προσθέστε το αλεσμένο ρύζι 
  4. Ανακατέψτε με μία σπάτουλα συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία έως ότου γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός και πηχτός, προσθέτετε και τα χονδροτριμμένα αμύγδαλα.
    Tο μείγμα θα είναι έτοιμο όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    Προσοχή: ανακατεύετε συνέχεια διότι μπορεί να μας κολλήσει στον πάτο του σκεύους!
  5.  Aλείφουμε με λάδι ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα στρώνοντάς το με λαδωμένο κουτάλι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  6. Ρίχνουμε στη συνέχεια το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην επιφάνεια του και το αλείφουμε με ένα πινέλο.
  7. Τοποθετούμε για 15-20΄ λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί το μίγμα
  8. Όταν παγώσει με λίγη βοήθεια από ένα ξύλινο σουβλάκι χαράζουμε σχήματα μπακλαβαδωτά (ρόμβου) , τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα γαρύφαλλο και ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (160ο), μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του ή στους 250°C, υπολογίζοντας μισή ώρα για την κάτω πλευρά και επιπλέον 30 λεπτά πάνω και κάτω. 
  9. Tο ραβανί είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού. 
  10. Tέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.