Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κριθαρότο μελιτζάνας με κριθαράκι και τυρί (Napoleon)


Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 μέτριες Μελιτζάνες 
  • 3 Κολοκυθάκια μεγάλα 
  • 120 γρ. Κριθαράκι με Σόγια Fytro
  • 100 γρ. Ηλιέλαιο (για τηγάνι)
  • 1 φλιτζ. Φυτική Κρέμα Γάλακτος
  • 300 γρ. Μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη 
  • 100 γρ. τριμμένο φυτικό τυρί που λιώνει (πχ Viotros)
Εκτέλεση
  1. Βράστε το Κριθαράκι με Σόγια Fytro σε 400 ml νερό (περίπου 3,5 φλιτζάνια), για 17-19 λεπτά. 
  2. Ταυτόχρονα, τηγανίστε τις Μελιτζάνες και τα Κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες. 
  3. Σε ατομικά, στρογγυλά φορμάκια διαμέτρου 8-9 εκ. και ύψους 5 εκ., στρώστε μια στρώση από φέτες Μελιτζάνας, από πάνω μια στρώση Μελιτζανοσαλάτα και από πάνω μια στρώση Κολοκυθάκια τηγανιτά. 
  4. Προσθέστε το Κριθαράκι με Σόγια Fytro, και το μισό τριμμένο τυρί και περιχύστε με την Κρέμα γάλακτος. 
  5. Κλείστε με μια στρώση Μελιτζάνα τηγανιτή. 
  6. Προσθέστε το υπόλοιπο τριμμένο Τυρί και βάλτε τα για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο (στους 220°C), μέχρι να πάρει χρώμα το Τυρί.
  7. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.