Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ρεβυθάλευρο από στραγάλια (ψημμένο)

Υλικά:
  • 400 γρ. μαλακά στραγάλια (2 συσκευασίες αφράτα στραγάλια)
Εξοπλισμός:
  • Μπλέντερ
  • Λεπτό στραγγηστήρι ή ψιλό κόσκινο
  • 1 γυάλινο βάζο (για την αποθήκευση)
Παρασκευή:
  1. Τοποθετούμε τα στραγάλια στο μπλέντερ.
  2. Τα πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα.
  3. Σταματάμε το μπλέντερ και ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα.
  4. Το περνάμε απο ψιλό στραγγηστήρι ή ψιλό κόσκινο.
  5. Το αποθηκεύουμε σε αεροστεγής δοχείο.

  • Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπιφτέκια, κέικ χωρίς γλουτένη, και γενικά σχεδόν σε οποιαδήποτε συνταγή ζητά αλεύρι ή αλεύρι σόγιας ή ρεβυθάλευρο.
  • Αυτή η συνταγή είναι πολύ γρήγορη, εύκολη, και οικονομική.
  • Πολλοί δε το ξέρουνε, αλλά τα στραγάλια είναι στη πραγματικότητα ψημμένα ρεβύθια στο φούρνο!
~ Λαόνικος Τσάγκος















Αφράτα στραγάλια 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/3/14, 10:21 μ.μ.

    Τι σημενει ακριβως ''μαλακά στραγάλια (2 συσκευασίες αφράτα στραγάλια)''?
    Βρασμενα ή ψημμένα (στο φούρνο?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, τίποτα απο τα 2, είνια τα στραγάλια που πουλάνε στις υπεραγορές για σνακ, στο τμήμα των ξηρών καρπών.
    Εγώ τα αγοράσα απο τον Σκλαβενίτη.
    Μισό λεπτό να βάλα μια φωτογραφία στη συνταγή για να καταλάβεις καλλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.