Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μπιφτέκια από πουρέ και νιφάδες βρώμης

Υλικά για 8 μπιφτέκια, χρόνος εκτέλεσης 15 λεπτά.
  • 1 φακελάκι 125 γρ. πουρέ σκόνη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • μπαχαρικά 1 - 1,5 κ.σ. ( πχ κάρυ, γλυκιά παπρικα, σκόνη σκόρδο, πιπέρι κλπ)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας (ή 2 κ.σ. μουστάρδας)
  • 2 κ.σ. μείγμα μαιντανό - διόσμο - ρίγανη
  • 1/2 λεμονι στημένο
  • προαιρετικά, για τυρένια γεύση: 3 κ.σ. διατροφική μαγιά ή αλεσμένοι ηλιόσποροι η κάσιους η φιστίκια
  • προαιρετικά, για πιο σφιχτό μείγμα: 2 κ.γ. λιναρόσπορο αλεσμένο (αντί για αυγό, ωστόσο ο πουρές το δένει εξίσου καλά), ή 2 κ.γ. νισεστέ
Εκτέλεση
  1. Αναμίξτε τα υλικά σε ένα βαθύ πιάτο, κάντε μια λακούβα στο κέντρο και ανακατέψτε ρίχνοντας το νερό λίγο λίγο ώστε να γίνεται ζύμη όχι πολύ αραιή αλλά εύπλαστη. 
  2. Όταν τελειώσετε πλάστε τα μπιφτέκια σε λεπτό στρογγυλό σχήμα. 
  3. Μετά τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι ή στον φούρνο αλειμμένα με λίγο λάδι ή στην τοστιέρα με λαδωμένο αλουμινόχαρτο για 10-15 λεπτά. 
  4. Καταναλώνονται σκέτα ή σε χάμπουργκερ, με πίτα σαν μπιφτεκόπιτα, με ρύζι, με όσπρια, με πατάτες κλπ.
Μπορείτε να τους δώσετε επιπλέον γεύση με κέτσαπ, μουστάρδα, σάλτσα σόγιας, κέτσαπ, λαδολέμονο, πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι, λεμόνι, αλάτι, ρίγανη, ντομάτα ή ότι εσείς θέλετε. 
- See more at: http://health-cook.com/recipe-gr.php?id=1#sthash.n3JEeAob.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.