Συστατικά:
• 250γρ ρεβίθια
• 1 κούπα αλεύρι σιταριού ολικής άλεσης
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
Οδηγίες:
1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς. Μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσουν, στο τέλος ρίξτε αλάτι.
2. Στραγγίζετε καλά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή με ένα μπλέντερ.
3. Προσθέστε το κύμινο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
4. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη είναι αρκετά σκληρή. Συνήθως απαιτεί λίγο λιγότερο από 1 κούπα.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε όσο το δυνατόν πιο λεπτό φύλλο και το κόβουμε.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι τα κράκερς να πάρουν χρυσό χρώμα και να είναι τραγανά.
Πηγή: http://www.lovefoodeat.com/
• 250γρ ρεβίθια
• 1 κούπα αλεύρι σιταριού ολικής άλεσης
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
Οδηγίες:
1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς. Μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσουν, στο τέλος ρίξτε αλάτι.
2. Στραγγίζετε καλά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή με ένα μπλέντερ.
3. Προσθέστε το κύμινο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
4. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη είναι αρκετά σκληρή. Συνήθως απαιτεί λίγο λιγότερο από 1 κούπα.
5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε όσο το δυνατόν πιο λεπτό φύλλο και το κόβουμε.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι τα κράκερς να πάρουν χρυσό χρώμα και να είναι τραγανά.
Πηγή: http://www.lovefoodeat.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.