Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Σάλτσα φυστικιού (πικάντικη)

Υλικά:
  • 1 κούπα φιστίκια 
  • 1 κομμένο κρεμμύδι 
  • 6 κόκκινες καυτερές πιπεριές κομμένες ή 2 κ.γ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς τσίλι
  • 1 κ.γ. τάμαριν σως ή σάλτσα σόγιας
  • 1/4 κούπας λάδι 
  • 3/4 κούπας νερό 
  • 1 κ.σ. γάλα καρύδας (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Εκτέλεση: 
  1. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα φιστίκια στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν λεία. 
  2. Ζεσταίνουμε λάδι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και το τηγανίζουμε 5 λεπτά. 
  3. Ρίχνουμε την τάμαριν σως και το νερό. 
  4. Αφού πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να πήξει η σάλτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.