Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Μακαρονάδα με σάλτσα αβοκάντου

 Υλικά:

     
  • ½ αβοκάντο (ώριμο)
  • 1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
  • 2 κλωναράκια βασιλικό (το αντικατέστησα με σχοινόπρασο γιατί αυτό είχα πρόχειρο)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου (ή 1 σκελίδα)
  • ξύσμα και το χυμό από μισό λεμόνι (ή λάιμ αν έχετε)
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 100-120 γραμμ. Μακαρόνια άβραστα

Προαιρετικά: χορτοφαγική παρμεζάνα



1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες
2. Στο ενδιάμεσο, ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ ή στο multi το αβοκάντο, το σπανάκι, τον βασιλικό, το λάδι, το σκόρδο, το λεμόνι και το αλάτι, και τα πολτοποιούμε.
3. Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε, (κρατώντας λίγο νερό από την κατσαρόλα), τα βάζουμε σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε με την σάλτσα αβοκάντο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε φυλάξει).
4. Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας λίγο φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη (ή πολύ) παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.