Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σαλάτα με ανάμικτα φασόλια, φακές και πιπεριές

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 100γρ φασόλια γίγαντες
  • 100γρ φακές
  • 100γρ φασόλια χάντρες (μπαρμπούνια)
  • 100γρ φασόλια μαυρομάτικα
  • 2κ.σ ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • κλωνάρια άνηθου
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι

Εκτέλεση
  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε όλα τα όσπρια σε νερό για να φουσκώσουν εκτός από τις φακές.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. 
  3. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τους γίγαντες, τα μαυρομάτικα φασόλια και τις χάντρες. 
  4. Μετά τα πρώτα 20’ προσθέτουμε και τις φακές και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 20’. ‘
  5. Προσθέτουμε το αλάτι.
  6. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό. 
  7. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε λίγο λάδι με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  8. Προσθέτουμε τα όσπρια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. 
  9. Σερβίρονται σε πιατέλα στολισμένη με φρέσκο άνηθο και λωρίδες πιπεριάς.

Τα όσπρια είναι μια πολύ ωφέλιμη τροφή και πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών ιδιαίτερα στην περίοδο της νηστείας που λείπει το κρέας.
Με τον παραπάνω τρόπο παρασκευής γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά και για τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.