Οι τηγανίτες με μανιτάρια δεν είναι τόσο μια συνταγή όσο μια ιδέα για το σερβίρισμα.
Είναι ασυνήθιστο και κομψό πιάτο.
Συστατικά:
1. Τρίψτε τις πατάτες σε τρίφτη ή αλέστε τις σε ένα μπλέντερ.
2. Εαν έχει υγρά στύψτε τα, η γέμιση πατάτας δεν πρέπει να είναι στεγνή, αλλά ούτε να έχουν χυμό.
3. Προσθέστε λίγο αλεύρι, η τελική σύσταση θα πρέπει να μοιάζει με μια παχιά κρέμα.
4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
5. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια κατά μήκος σε λεπτές φέτες, διατηρώντας τη μορφή του μανιταριού με το κοτσάνι και το κεφάλι τους.
Συστατικά:
- 3 μεγάλες πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μανιτάρια (οποιαδήποτε μανιτάρια μεσαίου μεγέθους)
- 2 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1. Τρίψτε τις πατάτες σε τρίφτη ή αλέστε τις σε ένα μπλέντερ.
2. Εαν έχει υγρά στύψτε τα, η γέμιση πατάτας δεν πρέπει να είναι στεγνή, αλλά ούτε να έχουν χυμό.
3. Προσθέστε λίγο αλεύρι, η τελική σύσταση θα πρέπει να μοιάζει με μια παχιά κρέμα.
4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
5. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια κατά μήκος σε λεπτές φέτες, διατηρώντας τη μορφή του μανιταριού με το κοτσάνι και το κεφάλι τους.
6. Σε ένα τηγάνι κάψτε μια επαρκή ποσότητα ελαιολάδου.
7. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σχηματίστε απαλά μια μικρή τηγανήτα στο τηγάνι.
7. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σχηματίστε απαλά μια μικρή τηγανήτα στο τηγάνι.
8. Ενώ οι τηγανίτες πατάτας τηγανίζονται στη μια πλευρά τις, τοποθετήστε ελαφρά μια φέτα μανιταριού στο κέντρο και πιέστε ελαφρά προς το εσωτερικό της ζύμης πατάτας.
9. Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και τηγανίστε τις απο τη πλευρά με το μανιτάρι μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
9. Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και τηγανίστε τις απο τη πλευρά με το μανιτάρι μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.