Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Αλεύρι φαγόπυρου

Υλικά:
  • 2 κούπες φαγόπυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά, το κάνει πιο νόστιμο)
Εξοπλισμός:
  • Μπλέντερ
  • Λεπτό στραγγηστήρι ή ψιλό κόσκινο
  • 1 γυάλινο βάζο (για την αποθήκευση)
Παρασκευή:
  1. Τοποθετούμε το φαγόπυρο στο μπλέντερ.
  2. Τα πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  3. Σταματάμε το μπλέντερ και ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα.
  4. Τοποθετούμε ένα ψιλό στραγγηστήρι επάνω απο ένα μπωλ και το κοσκινίζουμε.
  5. Πετάμε τα χονδρά κομμάτια που συγκράτησε το στραγγηστήρι.
  6. Το αποθηκεύουμε σε αεροστεγής δοχείο.

Το αλεύρι φαγόπυρου μπορείτε να το βρείτε και σε καταστήματα με βιολογικά είδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.