Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Γλιστρίδα σαγανάκι

Υλικά:
  • 2 ματσάκια κορφές απο γλιστρίδες 
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 5 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 ντομάτες λιαστές
  • 250 γρ. αμυγδαλοτύρι ή φυτικό τυρί που λιώνει (προαιρετικά)
  • λαδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • μαΐντανός
  • καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι με το ξερό κρεμμύδι, τις πιπεριές σε ροδέλες και την ντομάτα.
  2. Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το σκόρδο,  τις λιαστές ντομάτες ,τον μαϊντανό, τις γλιστρίδες, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε αν θέλουμε και καυτερή πιπεριά για να δώσει άλλη γεύση στο φαγητό. 
  4. Τα αφήνουμε να βράσουν και μόλις γίνουν σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το αμυγδαλοτύρι χοντροκομμένο. Τρώγεται και κρύο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.