Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Γίγαντες στη γάστρα

Υλικά

  • 1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 πιπερίτσα

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τη χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά.
  2. Χτυπάμε στο μούλτι τα ντοματάκια κονσέρβας με τις ντομάτες και τον πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη.
  3. Στη γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε στους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την αφαιρέσουμε μετά) και αλάτι.
  4. Τέλος, ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα παντού.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160. Είτε είναι γάστρα είτε είναι πήλινο το κλείνουμε γύρω γύρω με ζυμαράκι που φτιάχνουμε με νερό και αλεύρι.
  6. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι με το ζυμάρι και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά. 
  7. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

(από το site http://www.askitikon.eu )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.