Υλικά
- 1/2 κιλό γίγαντες (μουλιασμένοι)
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 ντομάτες
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πελτέ
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 πιπερίτσα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη χύτρα τους μουλιασμένους γίγαντες για περίπου 20 λεπτά.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα ντοματάκια κονσέρβας με τις ντομάτες και τον πελτέ και 2 κ.σ. ζάχαρη.
- Στη γάστρα ή σε πήλινο αδειάζουμε στους γίγαντες το κοκτέιλ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι, την πιπερίτσα ολόκληρη (για να την αφαιρέσουμε μετά) και αλάτι.
- Τέλος, ρίχνουμε ένα νεροπότηρο νερό και ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα παντού.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160. Είτε είναι γάστρα είτε είναι πήλινο το κλείνουμε γύρω γύρω με ζυμαράκι που φτιάχνουμε με νερό και αλεύρι.
- Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες με καπάκι και όταν περάσουν βγάζουμε το καπάκι με το ζυμάρι και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
(από το site http://www.askitikon.eu )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.