Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αλεύρι ρυζιού

Υλικά:
  • 2 κούπες ρύζι της επιλογής σας *
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
* Εάν θέλετε αλεύρι πλούσιο σε άμυλο, βάλτε αρμπόριο ή άλλο πλούσιο σε άμυλο ρύζι)

Εξοπλισμός:
  • Μπλέντερ
  • Λεπτό στραγγηστήρι ή ψιλό κόσκινο
  • 1 γυάλινο βάζο (για την αποθήκευση)
Παρασκευή:
  1. Τοποθετούμε το ρύζι στο μπλέντερ.
  2. Τα πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  3. Σταματάμε το μπλέντερ και ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα.
  4. Τοποθετούμε ένα ψιλό στραγγηστήρι επάνω απο ένα μπωλ και το κοσκινίζουμε.
  5. Πετάμε τα χονδρά κομμάτια που συγκράτησε το στραγγηστήρι.
  6. Το αποθηκεύουμε σε αεροστεγής δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.