Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μπισκότα μελάσας

Υλικά:
  • 3 1/2 κούπες αλέυρι
  • 250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κοφτές baking powder
  • 3 κ.γλ. κοφτές κανέλα
  • 3 κοπανισμένα καρφάκια γαρύφαλο
  • 2 κ.γλ. κοφτές τζίντζερ (σε σκόνη)
  • 1/2 κούπα μελάσα

1. Ανακατεύουμε πρώτα τα στεγνά υλικα και μετα προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη μελάσα.
2. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε ζελατίνα και το αφήνουμε λιγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.


3. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε αλευρωμένο τραπέζι και κόβουμε με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα.
4. Προσέξτε μην τα παραψήσετε γιατι το ζυμάρι είναι σκούρο και δεν φαίνεται. 
Πρέπει όμως να είναι τραγανά, όχι μαλακά.

Η μελάσα είναι πάρα πολύ θρεπτική, θα τη βρείτε στο σουπερ μάρκετ στο ραφι με τα υγιεινά/βιολογικά, είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές σιδήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.