Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Γιαχνί με κολοκυθάκια, βλίτα και γλιστρίδα

Yλικά
  • 700 γρ. κολοκυθάκια μικρά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 κούπες βλίτα καθαρισμένα
  • 1 ματσάκι γλιστρίδα καθαρισμένη
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 3 γαρίφαλα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
  • αλάτι, πιπέρι



EKTEΛEΣH
  1. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  2. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 4 λεπτά. 
  3. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κολοκυθάκια. 
  4. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.