Συστατικά
- 900 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολα και κουνουπίδια σε μπουκετάκια, φέτες απο καρότα, κομμάτια πιπεριάς ή / και άλλα λαχανικά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Σάλτσα
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών (με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο)
- ¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ ρίζα (περίπου 2 εκ. φρέσκια)
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ραντίστε τα λαχανικά με λάδι σε ένα μεγάλο ταψί, στη συνέχεια, απλώστε τα σε ένα ενιαίο στρώμα. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστεί, και να μείνει κάτω από τα δύο τρίτα του αρχικού της όγκου, να μείνει σχεδόν μισή.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.