Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ψημμένο κουνουπίδι και μπρόκολο με σάλτσα κάρυ-καρύδας


Συστατικά
  • 900 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολα και κουνουπίδια σε μπουκετάκια, φέτες απο καρότα, κομμάτια πιπεριάς ή / και άλλα λαχανικά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Σάλτσα
  • 400 γρ. γάλα καρύδας 
  • 2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών (με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο)
  • ¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ ρίζα (περίπου 2 εκ. φρέσκια)

Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ραντίστε τα λαχανικά με λάδι σε ένα μεγάλο ταψί, στη συνέχεια, απλώστε τα σε ένα ενιαίο στρώμα. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστεί, και να μείνει κάτω από τα δύο τρίτα του αρχικού της όγκου, να μείνει σχεδόν μισή.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.